waarom roel smits teksten en advies

gallery/dumbells

Voor een tekstschrijver heb ik een ongebruikelijke achtergrond. Om te beginnen ben ik een voormalig wetenschapper. Ik ben een gepromoveerd natuurkundige (dr.ir.) en heb jaren onderzoek gedaan op het gebied van psycholinguïstiek.

     Tijdens mijn wetenschappelijke carrière heb ik een aantal vaardigheden ontwikkeld die belangrijk zijn bij het schrijven van teksten. Ik kan mij snel inwerken in nieuwe materie en de essentie doorgronden van een probleem of boodschap. Ik houd van precisie en overtuigende argumentatie. Mijn teksten zijn goed gestructureerd en inhoudelijk sterk. Bovendien kan ik goed meedenken met een opdrachtgever en fungeer ik vaak als kritisch klankbord.

     Maar mijn teksten zijn niet moeilijk of saai. Integendeel. Ik ben niet alleen wetenschapper maar ook literair schrijver. Ik heb een verhalenbundel en twee romans gepubliceerd bij uitgeverij Nieuw Amsterdam en ik ben bezig met mijn derde roman.

     Als fictieschrijver heb ik geleerd hoe ik een lezer amuseer en meesleep in een spannend verhaal. Of het nu gaat om een roman of een tekst over data-enabled design, ik verplaats mij altijd in de lezers en hun vragen, behoeften en voorkennis. Ik streef naar een heldere, uitnodigende opbouw en gebruik menselijke en aansprekende details.